Isplata kredita i stipendija krajem oktobra

Isplata poslednje dve rate studentskih stipendija i kredita počeće oko 25. oktobra, rečeno je Slušaonici 6 u Ministarstvu prosvete. Studenti će iznos od 16.800 dinara moći da podignu u svim  filijalama Unikredit banke.

– Potrebno je da studenti otvore besplatan studentski tekući račun u bilo kojoj ekspozituri Unikredit  banke u Srbiji. Od dokumenata su im potrebni lična karta i indeks na uvid – kazao je rukovodilac grupe za učeničke i studentske kredite i stipendije u Ministarstvu prosvete Stevica Pivarski.

Pivarski je dodao da se  svim detaljima isplate studenti se mogu nformisati na visokoškolskim ustanovama.

U medijima se prethodnih dana pojavila i informacija da studenti koji su diplomirali tokom leta nemaju prava na zaostale stipendije. Na pitanje naše redakcije zašto je to tako Stevan Pivarski je rekao da ta vest nije tačna. „Poslednje dve rate dobiće i akademci koji su osnovne studije završili u nekom od letnjih rokova prethodne akademske godine”, objasnio je Pivarski.

U Boru, Prokuplju, Blacu, Bujanovcu, Leposaviću, Lešku, Zvečanu, Kosovskoj Mitrovici i Kragujevcu, studenti će moći da izvrše naplatu studentskog čeka na isplatnim mestima Pošte Srbije.

3 thoughts on “Isplata kredita i stipendija krajem oktobra

  1. Kakve su ovo gluposti, zasto bih otvarao racun u banci zbog poslednje dve rate?
    Da li ovo pravilo vazi i za dobijanje rata kredita tj. da li ako nisam još diplomirao dobijam poslednje dve rate kredita?

  2. Sada sam iz banke, otvaraju racune, ali nemaju pojma da li je to za narednu goinu ili za 2 rate…ko dostavlja racune Ministarstvu?Ovo ima logike za narednu godinu, ali za ove 2 , zaostale rate, logiku ne vidim…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s